Världens fest ©Linda Jonas

Världens fest firade reformationen i Västerås city

4 år sen.

För sjunde gången arrangerades Världens fest och denna gång i Västerås och som reformationsårets stora, internationella mötesplats, helgen den 2—4 juni.

I år firar Västerås 500-årsjubileum som svenska reformationens ursprungsstad och på grund av detta fick Västerås nöjet att vara värdstad för Världens fest, som i år blev extra festligt då arrangemanget nu lämnade konferensanläggningarna och gav sig ut på Västerås citys gator och torg.

Temat för festen var Fri att förändra, en manifestation för allas möjligheter och rättigheter att påverka utvecklingen i världen. Temat genomsyrade city i helgen med musik och kultur från hela världen,  informativa och inspirerande seminarier, gudstjänster och aktiviteter för stora och små. Längs med gatorna stod tält som visade upp olika utvecklings och samverkansprojekt och på Stora torget hade ett stort festivaltält placerats för att bland annat hålla Världens fests egna musikfestival.

Resultatet blev en insamling på 160 000 kronor till Svenska kyrkans internationella arbete, fullsatta seminarier och över 15 000 gudstjänstbesök – för att räkna det mätbara!

Vi var på plats under dagarna i Svenska Kyrkans tält utanför Domkyrkan för att berätta om Västerås jubileumsår. Här kan du ta del av vårt fotoalbum från Världens fest.

Världens fest ©Sofia Favaro Världens fest ©Sofia Favaro Världens fest ©Sofia FavaroVärldens fest ©Sofia Favaro Världens fest ©Ann-Sophie Sund Världens fest ©Linda Jonas©Linda Jonas ©Linda Jonas ©Malin Biro ©Malin Biro ©Ann-Sophie Sund ©Ann-Sophie Sund