Invigning Steam Hotel ©Malin Biro

The Steam Hotels invigning - nu skapar ångkraftverket ny energi

4 år sen.

Förväntan
Kl. 12.00 den 1 augusti 2017 fylldes torget utanför The Steam Hotels huvudentré med de allra första förväntansfulla hotellgästerna och nyfikna västeråsare. Det har gått fem år sedan The Steam Hotel tog form som en idé i grundarna Jonas Stenberg och Carl Lundgrens tankar efter ett besök i det historiefyllda ångkraftverket vid Mälaren. I tisdags var det alltså dags att äntligen slå upp portarna för inte bara ett nytt hotell i Västerås, utan en hel upplevelse.

Men besökare och gäster skulle få hållas ytterligare en stund med invigningstal av både VD Kai Pasma och PEABs byggledare Thomas Andersson. Till god invigningssed överlämnades ångkraftverkets huvudnyckel, en gigantisk skiftnyckel från svunna dar, av Thomas till Kai Pasma. Invigningen avslutades med att alla besökare fick backa några femtiotal meter för att beskåda när tornskorstenen släppte ut ånga, som en gång för länge sedan. Därefter välkomnades alla in genom entrédörrarna och mottogs med applåder av en uppställning av hotellvärdar i tidsenliga kläder.

Redan första natten är alla 227 hotellrum bokade och i foajén fylldes det snabbt upp med hotellgäster som ivrigt ville checka-in för att sedan få ta del av The Steam Hotels utbud. En lång kö ringlade sig ut till torget framför huvudentrén, medan nyfikna besökare erbjöds guidade turer i byggnaden.

In i minsta detalj
Direkt i foajén möts man av ångkraftverkets historia då alla väggar och majoriteten av alla bjälkar är bevarade i original. Här möts hårdbarkad industri med voluminösa och varma färger och former i art deco-anda. De har valt att kalla stilen industriromantik.

The Steam Hotel erbjuder mer än bara unika hotellrum med spektakulär utsikt över vackra Mälaren. Hotellet är uppbyggt i ångkraftverkets torn. Byggnaden rymmer alltså hotellets hela 18 våningar (våning 18 är tillbyggd på taket), 227 hotellrum, 15 konferens- och mötesrum, tre restauranger och spaanläggning på våning 8.

Som Kai Pasma avslutade invigningstalet med att poängtera: nu skapar ångkraftverket ny energi!

Ta en titt i vårt bildgalleri nedan från invigningen av The Steam Hotel den 1 augusti 2017.