Påsklov ©expectrum

Med Västerås jubileumsår som tema byggs det för fullt!

5 år sen.

Redan kvart över åtta idag var barn med föräldrar på plats hos expectrum och undrade när de kunde få börja bygga. Härligt med ivriga barn, unga och vuxna som vill bygga lego och programmera robotar. Det värmer våra hjärtan!

Med lite tålamod medans de sista förberedelserna gjordes inför påsklov@expectrum som startade kl. 9.00 är expectrum och alla besökarna igång för fullt. Robotar körs till höger och vänster. Legobitar samlas och byggen utvecklar sig. Elbafärjan. Domkyrkan. Olika pizzaställen. Fantasin är fantastisk, och legobyggena likaså!

Vi har sett ett bläckfiskslott som serverar pizza. Och längtan efter sommar och sol i form av en sandstrand med palmer och vattenskotrar. Det är konstruktionsglädje i huset. Och koncentration. Stämningen är verkligen på topp. Och robotprogrammeringen går som en dans. Det körs från jubileum till jubileum på robotmattor. Ibland är det många krångliga svängar, men efter några försök når roboten ända fram längs sin bana. Tänk att våra barn och unga lär sig att programmera så snabbt!

Missade du att komma till expectrum idag?
De har öppet i morgon också, mellan kl. 9.00-11.00 och 13.00-15.00. Är du otålig och vill inte vänta? Passa på nu på eftermiddagen kl. 13.00-15.00, om ni kan komma med kort varsel.

Påsklov ©expectrum     Påsklov ©expectrum     Påsklov ©expectrum