F.v. Lottie Tham, Stefan Persson och Anders Teljebäck ©Avig Kazanjian

Invigningen av Erling Perssons plats i bilder

4 år sen.

Invigningsceremonin

Kl. 17.00 inleddes invigningen med ett överraskningsmoment. Nästan hundra danselever som dyker upp från olika håll och dansar sig in på den nya platsen utanför H&M i Västerås city. Underhållningen framfördes av begåvade ungdomar i Västerås Youth Marching Band, Måndagsbandet och danselever i olika åldrar från Västerås Kulturskola och regisserades av Catharina Backteman Barnes.

Mellan de energisprakande framträdandena hölls inspirerande tal till västeråsarna av kommunstyrelsens ordförande Anders Teljebäck och Erling Perssons son och efterträdare, Stefan Persson.

Kl. 17.30 var det dags att klippa invigningsbandet och saxen delades av Anders Teljebäck, Stefan Persson och Erling Perssons dotter, Lottie Tham. Konferencier under invigningen var Anders Lerner, Direktör kultur-, idrotts- och fritidsförvaltningen.

Bakgrund till namngivningen

1947 öppnas den första H&M-butiken i Västerås av grundaren Erling Persson. I år firar klädkedjan 70 år och är inte längre en lokal Västeråsbutik med 4000 butiker i 62 länder. För att hylla Västeråsentreprenören namngav Västerås stad Erling Perssons plats den 16 september efter grundaren till butikskedjan.

Vi välkomnar varmt Erling Perssons plats och hoppas att den blir en påminnelse för alla västeråsare att Västerås är staden utan gränser!

Missade du invigningen av Erling Perssons plats? Se bilder från invigningen här.