ICA 100 år bjuder in västeråsarna att fira på onsdag

4 år sen.

På onsdag 22 november bjuds det på stort firande och invigning av Hakon Swensons allé på Fiskartorget. Många av landets ICA-handlare kommer att vara på plats och konferencier för firandet är Linda Bengtzing.

Allén skapas av Västerås stad som en hyllning till entreprenören Hakon Swenson, som med sin ”omöjliga idé” om enskilda handlare och gemensamma inköpscentraler satte Västerås på handelskartan.

– Vi är väldigt stolta över att det var här ICA startade, och vill med allén hylla och hedra entreprenören Hakon Swenson. Arvet efter Hakons idé. Hakon Swensons allé symboliserar vägen som ledde fram till dagens folkkära ICA men även Västerås som en plats för idéer, handel, samverkan och entreprenörskap som når utanför stadsgränserna, säger Anders Teljebäck (S), kommunstyrelsens ordförande.

PROGRAM

13.00 Firandet startar
Linda Bengtzing, konferencier och sång
Kristofer Swenson, försäljningschef, ICA Sverige, Fredrik Hägglund, vd, ICA-handlarnas Förbund, Susanne Edh, ICA-handlare Västerås och Per Strömberg, vd och koncernchef ICA Gruppen, berättar om Hakon Swenson och vad hans idé betytt för handeln och Sverige.

13.15 Invigning
Kommunstyrelsens ordförande Anders Teljebäck och Västmanlands läns landshövding Minoo Akhtarzand inviger Hakon Swensons allé.

13.30 Musikmarsch genom Hakon Swensons allé
Västerås stads musikkår leder den första historiska promenaden genom allén och vidare till Aros Congress Center där ICA bjuder alla västeråsare på fika (kaffe och Hakonbulle) och filmvisning (ICA-reklam genom historien).

 

Varmt välkomna att fira med ICA och Västerås på onsdag!