Event

IrstaBlixten
07 Apr 09 Apr

IrstaBlixten 50 år

Plats: Rocklunda med flera

Helgen 7 – 9 april 2017 spelas IrstaBlixten för 50:e året i rad i Västerås – Sveriges näst största handbollsturnering! Huvuddelen av turneringen spelas inom Rocklunda området men det spelas också i 6 hallar till i Västerås. Turneringen inleds kl. 18.00 på fredagen och sista finalmatchen beräknas vara klar 20.00 på söndagskvällen.

IrstaBlixten lockar ca 5 500 spelare, 1 000 ledare och ca 10 000 föräldrar/anhöriga som kommer för att besöka Västerås denna helg. 23 skolor används som förläggningar och alla hotell brukar vara fullbokade. Västeråsirsta HF är arrangör av denna turnering och till sin hjälp har de ca 1 200 föräldrar, andra ideella krafter och spelare.

Att det är 50 års jubileum kommer uppmärksammas på olika sätt under turneringen. Spelare får chansen till ett spektakulärt laserdisco men kommer också att möta kända idrottsprofiler under söndagen. Ledarna inbjuds till dialogcafé med kända idrottsprofiler från inte bara vår idrott utan även från andra idrotter. Ett bra tillfälle att bygga broar och lära av varandra mellan idrotter.

Läs mer